Sedan januari 2019 samarbetar vi med företaget Firstbeat som hjälper människor att få tillräckligt med återhämtning – i arbetslivet och i vardagen. Återhämtning är en förutsättning för att kunna hantera stress och ett viktigt skydd mot ohälsa och utmattning.

Firstbeats mål är att hjälpa människor att förbättra sitt välbefinnande och sin prestationsförmåga genom livsstilsförändringar.

Grunden för Firstbeats erbjudande är att använda HRV-mätning (HRV står för hjärtfrekvensvariabilitet och det man mäter är hjärtslagen) för att hjälpa människor att bättre lära känna sig själva. Firstbeats verktyg är baserat på fysiologisk forskning och omvandlar pulsdata till personlig information om träning, stress och återhämtning för miljoner människor runt om i världen – från medarbetare på företag till elitidrottare.

HRV-mätningen visar vilka stresstoppar du har och när du får in den viktiga återhämtningen i livet. Med bättre insikter i hur du fungerar och vad i din arbetsdag som behöver förändras kan du stärka din hälsa med återhämtning och hälsosammare vanor.

Läs mer om hur Firstbeat hjälper företag här och lär dig mer om puls, stress och smarta livsstilsförändringar i deras blogg här.

Här tipsar Firstbeat om fyra enkla sätt att minska stressen i din vardag. De två sista tipsen är enklare än man kan tro – eller hur?

4 enkla sätt att minska stressen

  1. Håll dig i form.
  2. Undvik alkolhol.
  3. Bara andas.
  4. Kramas mer.

Läs hela blogginlägget om att minska stressen här.

Firstbeat