Health-for-Wealth

Vi startade podden Health for wealth eftersom alla pratar om hållbar hälsa i arbetslivet. Ändå verkar det så svårt att lyckas.

Vi vet att hälsosamma arbetsplatser är vinnande arbetsplatser. Hälsan går att mäta i pengar. En av vår tids största samhällsfrågor är de skenande ohälso- och sjukskrivningstalen. Samhällets och individernas kostnader för det här är enorma. Men även företagens.

På en hälsosam arbetsplats känner människor tillit till varandra. Kommunikationen är tydlig och krav och resurser är i balans. Medarbetare är delaktiga och har inflytande över sin egen situation. Vi vet att det genererar bättre affärer. Företaget slipper stora kostnader för ineffektivitet och sjukskrivningar och får också lättare att locka rätt anställda.

Men hur gör man? Det är den frågan vi ställer i den här podden, till forskare, debattörer och företagare som lyckats eller som har något att berätta.

Vi är:

Ann-Sofie Forsmark, hälsostrateg, civilekonom och hälsocoach.

Ann-Sofie började sin bana inom träning och hälsa för 20 år sen. Då jobbade hon som hälsocoach och personlig tränare på stora företag med egna tränings- och hälsoanläggningar i centrala London. Hon är också utbildad civilekonom sen 2003 med studier i England, Sverige och Australien. Hon har jobbat som konsult, revisor och redovisningsansvarig i flera år och kombinerar nu sina två yrkesbanor som hälsomanagementkonsult i egna företaget Formstark Resiliens där hon hjälper organisationer och deras medarbetare att prestera hållbart över tid samt utbildar i strategiskt hälsoarbete.

Hälsa för Ann-Sofie är att vakna tidigt efter en god natts sömn, full av energi inför en utmanande dag på jobbet eller utomhus med familjen.

Boel Stier, kommunikationskonsult, copywriter och före detta journalist.

Boel är copywriter på B2B-byrån Next State och egen konsult inom kommunikation och beteendeförändring. Boel arbetade som journalist på Svenska Dagbladet under den senare delen av 90-talet, fortsatte som copywriter på it-bolaget Framfab och drev sen bokförlaget Miro i nästan tio år parallellt med uppdrag som kommunikationskonsult. Boel är fallskärmshoppare och fallskärmsinstruktör sedan 20 år tillbaka och vann SM-guld 2003.

Hälsa för Boel är en stunds tystnad i naturen, tid att tänka fritt eller goda samtal med vänner och familj.

Kommentera här

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 comments on “Om oss

 1. Hej!

  I podden pratar ni mycket om företag, men jag undrar om ni inte menar arbetsgivare. Kan ju finnas fler former, kommun, stat, landsting, organisation etc. Tror ni skulle tjäna på att vidga begreppet.

  Tack för intressant pod.

  /Lisa

  • Boel Stier apr 12, 2016

   Hej Lisa, du har helt rätt. Vi behöver använda rätt ord vid rätt tillfälle och “företag” är ett ord som inte omfattar alla arbetsgivare. Det ska vi ändra på. Tack för en bra iakttagelse!

 2. Jill Eriksson maj 29, 2018

  Hej!
  Jag skulle vilja komma i kontakt med Ann Sofie Forsmark. Kan du mejla mig?