I det här julspecialavsnittet berättar vi sagan om hur Åke Persson från Piteå och hans Pärssons skoterdelar får sig en rejäl make-over av den digitala transformatörskonsulten Lajsa.

Skämt åsido, visst kan det blir lite mycket av alla dessa svengelska begrepp som hör vår digitalt stressade tid till? Hur det än är är vi ju människor. Vi kan kalla varandra, våra kunder och det vi gör för allt möjligt men när världen känns så komplex, osäker och ibland motsägelsefull kanske vi borde söka det enkla och raka lite oftare?

Förändring blir lättare när det som är nytt är det vi faktiskt gör och inte bara vad vi kallar det för.

Om vi har det riktigt bra tillsammans trots att vi inte har ägnat oss åt projekt med rubriker som engagemang och kultur, då kanske vi ska vara försiktiga med att driva på en förändring som de flesta ändå knappt förstår?

Eller vad är det egentligen konsulten Lajsa vill när hon beskriver det så här:
”Taking your business to a totally digitally transformed new passionate and vitally strong level where everyone in your tribe are in contact with their inner core drive and are ready to accelerate into the world.”

Vad använder ni för begrepp i er organisation som det kan råda olika tolkningar av? Vad kan man säga istället, på ren svenska?

Vi ser fram emot att fortsätta fokusera på det som är bra för medarbetare på riktigt även under 2020. Vi ska göra vårt bästa för att tala klarspråk och fokusera på beteenden som kan göra oss bättre tillsammans.

God jul till alla er som lyssnar, ett stort tack för det här året och gott nytt 2020!

/ Annie och Boel

Vår samarbetspartner Twitch Health har med sin långa erfarenhet av att hjälpa organisationer med ett framgångsrikt hälsoarbete sett exempel på många misstag, inte minst kring mätningar. Vi återkommer till det här ämnet ofta och nu har vd Fredrik Karlsson sammanställt tre vanliga mätningsmisstag som man verkligen ska undvika.

1. Låg sjukfrånvaro speglar inte välbefinnande.

2. Själva kartläggningen ger inte hälsa.

3. Mät sånt som går att påverka.

Läs hela inlägget om misstagen och hur du kan göra istället på Twitch Healths hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *