I det här lite annorlunda avsnittet pratar vi om mål med bloggaren och inspiratören Sofie Lantto. Motivationen att sätta igång och människorna som ramar in alltihop.

Vi bjöd in Sofie Lantto, triathlet, bloggare och föreläsare, för att tala om hur vi hittar motivationen att sätta mål som tar vara på våra egna drivkrafter. Många gånger finns nyckeln i människorna omkring oss.

Mål handlar inte bara om prestation – utan lika mycket om att våga uttala vad man vill nå utan att veta om man kommer att få det. För att vägen är mödan värd. Och för att inte låta rädslan ska göra att vi fastnar i vardagsdetaljerna. Som att dammsuga hela tiden. Eller att allt för ofta kliva ett steg bak för att någon annan ska kunna ta plats.

Att motiveras av att lyckas sänka trösklar och se vad som händer när man provar något nytt. Och kanske viktigast av allt, att vara tacksam för det man har så att de där målen hamnar i rätt perspektiv.

För allting är inte en jakt på nästa prestation. Det vi drivs av och som betyder mest för de flesta är istället relationer till människor runt om oss – och relationen till oss själva.

Så varsågoda: ett avsnitt om mål och hur vi kan motiveras att våga uppmärksamma, uttala och närma oss det som verkligen driver oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *